Tuesday, September 9, 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 9 - 5 LELAKI YANG MENARIK PERHATIAN SAYA

haaa....tajuk hari ni aku suka. pertama sekali, manusia, tak kira lelaki ke perempuan, memang secara semulajadi akan tertarik pada sesuatu yang cantik, handsome. but then, untuk penarik perhatian seorang farahin, kalau cuma perhatian untuk short term, cukup sekadar rupa. tapi untuk long term, personaliti tu harus la awesome! dan perhatian yang long term tu la yang akan akan membawa makna yang lebih penting. kesimpulannya, rupa semata-mata tak menjamin masa depan ok!

so this is top 5 perwatakan lelaki yang berjaya menarik perhatian aku.

#1 : Bad boy yang dah bertaubat. haha

ryan gosling in place beyond the pines. watak bad boy yang sanggup buat apa sahaja demi tebus balik kesalahan dia sebab pernah abandon kekasihnya yang melahirkan anak dia tanpa pengetahuan. 

#2 : Family Man!

josh duhamel in safe haven. caring, loving and protective. watak seorang duda anak dua yang very family man. duda pun duda la. 

#3 : Man with Power

harvey spector in suits. lelaki yang confident, charismatic, passionate, knowledgeable and pandai handle masalah, sentiasa kemas bergaya tapi tak la sampai tahap metrosexual or kpop. BIG NO to KPOP ok! walaupun type yg macam ni workaholic and tak banyak masa dekat rumah, aku prefer lelaki workaholic daripada kaki lepak kedai kopi or gamers hardcore yg stay up siang malam dekat cyber cafe. adoi.

#4 : Man in uniform

ben affleck in Pearl Habour. lelaki yang join military service or yang seangkatan dengannya, aku memang salut lebih. disiplin tinggi, berani dan ada semangat juang yang tinggi. 

#5 : Sports Guy

aktif, lasak and comot. haha. cool kot lelaki atas padang. very competitive and focus!

mostly aku admire sebab pembawakan watak diorang dalam filem masing2. and rupa tu kira bonus la. so, mereka ni berjaya la menarik perhatian seorang farahin walaupun sekadar perhatian untuk terus menonton sampai habis movie je la. nak get real into real life, manusia hot macam ni tak mampu nak sentuh pun. dan tak berhajat sangat pun...sebab banyak sangat perhatian yang dia dapat. dapat suami macam ni,,aishhh...makan hati berulam jantung la hari-hari...haha!

ada orang tanya : farahin tak suka ke lelaki stock geng surau, pandai bagi tazkirah, baca Al-Quran berlagu-lagu?

jawapan : suka but then, honestly, aku segan dengan geng islamik ni. takut dapat 'madu' free pun ye jugak. haha...ke situ pulak ye. sebenarnya rasa diri ni tak layak. tu je. well, asalkan ada basic agama, yang lain kita boleh belajar sama2 kan?

Sumber gambar : Google.

3 comments:

  1. hi hi ko ni kan .................

    kenapa nak segan....... redah je la

    ReplyDelete
  2. haha tahuu ingat lagi awk pernah ckp dulu. family man etc hehe

    ReplyDelete